poniedziałek, 10 lipca 2017

Bób z pesto


Kolejna odsłona bobu. Tym razem z pietruszkowym pesto. 

Składniki:
  • 300 g bobu
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • ok. 100 g parmezanu
  • sól i pieprz
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • garść orzechów włoskich
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie i obierz ze skórki.
Natkę przełóż do miski. Dodaj obrane ząbki czosnku,oliwę,starty parmezan oraz sól i pieprz do smaku. 
Bób wymieszaj z pesto. Przełóż na talerz i posyp orzechami.

7 komentarzy :

  1. Bób w tym wydaniu biorę w ciemno 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda :) Wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha. Robiłam pesto z bobu, ale bobu z takim pesto nie próbowałam. Fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja znowu nie robiłam pesto z bobu,trzeba spróbować

      Usuń
  4. Ciekawie podany bób ;) Dziś zjadłyśmy go upieczonego w ziołach jak chipsy :D

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka