wtorek, 13 lutego 2018

Surówka z kapusty

To chyba najczęściej robiona surówka w moim domu, oczywiście oprócz tej z kiszonej kapusty i tradycyjnej mizerii.

Składniki:
  • marchew
  • cebula
  • ok. 400 g białej kapusty
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 1/2 szklanki śmietany 18 %
Kapustę cienko poszatkuj, posyp solą i odstaw na ok. 20 minut.
Następnie dodaj startą na tarce marchewkę oraz posiekaną cebulę. Na koniec dodaj sok z cytryny i śmietanę. Wymieszaj.

7 komentarzy :

  1. Uwielbiam takie surówki! I to właśnie, koniecznie ze śmietaną! A nie jogurtem czy majonezem! Super! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. heh, jak robię sama sobie to daję jogurt :D ale moich chłopaków nie da się oszukać :P

      Usuń
  2. Uwielbiam surówki z kapusty. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie suróweczki 😃

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka