czwartek, 7 września 2017

Parzybroda


Składniki:
  • 1/2 główki średniej kapusty
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 3 pomidory
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 1-2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • wywar z żeberek
  • sól i pieprz
Do wywaru dodaj ziele angielskie, liść laurowy,ziemniaki,marchewkę,pietruszkę i seler pokrojone w kostkę.
Kapustę poszatkuj, przełóż do miski i oprósz solą. Wymieszaj. Kiedy zupa zacznie się gotować dodaj kapustę. Gotuj przez ok. 20 minut.
Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w większą kostkę a następnie dodaj do gotującej się zupy. Gotuj przez następne 10-15 minut.
Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

4 komentarze :

  1. Na żeberkach jest na pewno smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam :) Idealna na taką pogodę jaka nastała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak sie nazywa ta zupa? Pierwszy raz słyszymy, śmieszna nazwa :D
    Na pewno by nam smakowała :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka