środa, 16 sierpnia 2017

Mini tarty z kozim serem i pomidorami


Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g koziego sera
  • 2 pomidory pokrojone w plasterki
  • 6 łyżek śmietany kremówki
  • 3 łyżki pieprzu cytrynowego
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • tymianek suszony
W miseczce połącz ze sobą kozi ser,śmietanę oraz masło.
Ciasto francuskie rozwałkuj i wytnij z niego kwadraty. Środek każdego kwadratu posmaruj serem. Na to wyłóż plasterek pomidora. Posyp tymiankiem i pieprzem cytrynowym.
Brzegi każdego kwadratu podwiń do środka.
Piecz 180 C. przez ok. 40 minut.
Warzywa psiankowate 2017

16 komentarzy :

  1. Oj, świetnie to wygląda. Wszystkie składniki uwielbiam, więc chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tarty - małe i duże :) Pysznie wyglądają i na pewno smakują rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł na imprezowe szybkie danie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na imprezkę są jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam pycha. Lubię takie przekąski 😃

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają fantastycznie 😍

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajny przepis! Nigdy nie próbowałam czegoś takiego :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawie i smacznie wygląda :) Super, że jest tu kozi ser <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szkoda,że u mnie w domu nie wszyscy za nim przepadają:/

      Usuń
  9. Super pomysł. Lubię takie zapiekanki z ciastem francuskim. To Twoje połaczenie jest idealne. Musi obłędnie pachnieć podczas zapiekania:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wspaniałe! Idealny pomysł na jakieś przyjęcie :) Dziękuję za dodanie przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka