piątek, 30 czerwca 2017

Sałatka z grillowaną nektarynką i serem korycińskim


Składniki:
  • 2 nektarynki 
  • ok. 200 g mix sałat
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 50 g sera korycińskiego
  • oliwa z oliwek
Dressing:
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • sól i pieprz
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
Wszystkie składniki na dressing przełóż do słoiczka i dokładnie wymieszaj.
Migdały posiekaj i upraż na suchej patelni. Przełóż do miseczki.
Nektarynki przekrój na pół i usuń pestki. Posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i piecz na grillu z każdej strony po ok. 2-3 minuty.
Sałatę przełóż do migdałów, dodaj dressing i wymieszaj. Przełóż na talerze.
Na każdym talerzu wyłóż po jednej nektarynce, oraz posyp pokruszonym serem korycińskim.

5 komentarzy :

  1. Takiej sałatki jeszcze nie jadłam, ale bardzo chętnie bym posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała sałatka :D Musze konieczne wypróbować to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł z tymi nektarynkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Owoców jeszcze nie grillowałyśmy :) Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka