wtorek, 13 czerwca 2017

Młoda kapusta z koperkiem


Uwielbiam młode warzywa, przede wszystkim marchewkę i kapustę. 
O dziwo mój dzieciaczek również polubił się z kapustą. Jak do tej pory jadł tylko bigos i tylko babciny, tak więc są postępy. 

Składniki:
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • cebula
  • sól i pieprz
  • ok. 1 szklanka wody
Kapustę poszatkuj i przełóż do garnka. Do kapusty dodaj wodę,sól i pieprz.
Cebulę posiekaj i podsmaż na odrobinie oliwy z oliwek. Cebulkę przełóż do kapusty.
Garnek z kapustą postaw na ogniu i gotuj przez ok. 40 minut.
Na koniec dodaj posiekany koperek i wymieszaj.

7 komentarzy :

  1. pychotka, też bardzo lubię młodą kapustkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taką młoda kapustkę :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Młoda kapustka jest super! Też robię z koperkiem... i pomidorami ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo prosty dodatek do dania a jaki pyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam! Ja dodaję zwykle jeszcze octu. :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka