poniedziałek, 12 czerwca 2017

Gofry z mąki pełnoziarnistej


Składniki:
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej, pełnoziarnistej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia,dodaj sól i wymieszaj. W oddzielnej misce połącz ze sobą jajko,mleko oraz olej. Mokre składniki dodaj so suchych i dokładnie wymieszaj.
Upiecz gofry.

10 komentarzy :

  1. Sezon na gofry niebawem się rozkręci :) Twoje na pewno są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. witam! w składnikach nie ma jajek?

    OdpowiedzUsuń
  3. pełnoziarnistych jeszcze nie próbowałam :D muszę nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę w końcu wyciągnąć moją 20-letnią gofrownicę, muszę;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam gofry :) Częstuję się tą pychotką :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdecydowałam, kupuję gofrownicę! Pyszna propozycja

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę kupić gofrownicę, choćby sylikonową ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ze względów zdrowotnych muszę odstawić mąkę pszenną, więc z chęcią spróbuję zrobić gofry na moim dezalu wg tego przepisu. Będzie i smacznie i zdrowo, czyli tak jak lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wspaniałe, chrupiące, mniam:)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka