poniedziałek, 5 czerwca 2017

Ciasteczka twarogowe


Składniki:
  • 200 g masła
  • 200 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 200 g białego sera półtłustego, trzykrotnie mielonego
  • dowolny dżem,konfitura lub nutella
Z mąki, masła i sera zagnieć ciasto. Następnie ciasto rozwałkuj i nożykiem lub wykrawaczką wycinaj kwadraty.
Na środek każdego kwadratu wyłóż 1 łyżeczkę dżemu, po czym sklei rogi.
Ciasteczka wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok 15-20 minut.
Gdy ciasteczka ostygną można posypać je cukrem pudrem.

7 komentarzy :

  1. urocze maleństwa w sam raz do pochrupania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają :) Częstuję się do kawki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmmm bardzo apetyczne ciasteczka :) Szczególnie to nadzienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie był dżemik wiśniowy i nutella :)

      Usuń
  4. Mega piękne i kuszące ciacha -:)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka