środa, 5 kwietnia 2017

Karkówka w ketchupie


Składniki:
  • 700 g karkówki
  • 4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 200 g Ketchupu Folwark
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki octu
  • 1,5 szklanki wody
Karkówkę pokrój w plastry, a następnie natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Karkówkę przełóż do miseczki i wstaw do lodówki na całą noc.
Następnie karkówkę usmaż z obu stron. Dodaj cebulę pokrojoną w plastry.
Wodę,ketchup,ocet,musztardę oraz przyprawy wymieszaj w miseczce. Dodaj do karkówki. Wymieszaj.
Karkówkę duś na małym ogniu  przez ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.


3 komentarze :

  1. Karkóweczkę uwielbiam pod każdą postacią :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba babcia taką robi, nie jadłyśmy ale zawsze mówi coś o tym ketchupie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. konkretny obiadek :) mojemu Mężowi by się spodobał :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka