czwartek, 27 kwietnia 2017

Ciasteczka bananowe ,wegańskie


Składniki:
  • 2 banany
  • 1/4 szklanki syropu klonowego lub syropu z agawy
  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 4-5 łyżek posiekanej gorzkiej czekolady
Banany obierz i rozgnieć widelcem, przełóż do miseczki.
Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj ciasto, najlepiej łyżką do lodów.
Piecz w 175 C. przez ok. 15 minut.

7 komentarzy :

  1. Ciasto bananowe bardzo lubię, więc myślę, że te ciasteczka również by mi przypadły do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z takimi składnikami nie mogło być inaczej jak pysznie :D Śliczny mają kolor.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają pysznie, takie zarumienione *-*
    Pozdrawiam cieplutko
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobię te ciasteczka- nie wiem tylko czy wyjdą z cukrową wersją agawy ?

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie ciastka można uznać za zdrowe i jeść ile wlezie, prawda?;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszą być pyszne :) Dobry sposób na wykorzystanie bananów zamiast jajek.

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka