wtorek, 28 marca 2017

Sałatka z buraczków z jajkiem


Składniki:
  • 3 średnie buraki
  • 2 marchewki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 mała cebulka
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Warzywa umyj i owiń w folię aluminiową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 C. Piecz przez ok. 50 minut. Następnie warzywa odstaw by ostygły i obierz.
Tak przygotowane buraczki i marchewkę pokrój w kostkę i przełóż do miseczki.
Do warzyw dodaj osączoną z zalewy kukurydzę oraz drobno posiekaną cebulkę.
Ogórki oraz 2 jajka pokrój w kostkę i dodaj do miski. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj. Podawaj z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.
Warzywa korzeniowe 2017

6 komentarzy :

  1. Takiej propozycji nie znam. Zapowiada się pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. coś nowego :) uwielbiam wszelkie sałatki więc i tą bym chętnie spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej sałatki jeszcze nie jadłam, ale może dlatego, że nie lubię majonezu:P

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolor jest niesamowity, buraki mają w sobie to coś ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawa propozycja :)

    Dziękuję za zgłoszenie przepisu do akcji warzywa korzeniowe!

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka