środa, 15 marca 2017

Pudding chia z daktylami


Z tymi nasionkami polubiliśmy się już dawno, teraz nawet polubił je mój smyk. Zajada aż się uszy trzęsą. Oblizuje łyżki. Jeszcze tylko tatusia musimy jakoś przekonać..kto wie,może się uda.

Składniki:
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1/2 szklanki nasion chia
  • 1/2 szklanki zmiksowanych truskawek
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1/2 szklanki nasion słonecznika
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 8-10 daktyli
  • płatki migdałów
Do miseczki przełóż daktyle, nasiona słonecznika, migdały i dokładnie zmiksuj blenderem. Dodaj syrop z agawy i wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż do szklanek / pucharków i odstaw na bok.
W misce połącz ze sobą mleczko kokosowe,truskawki i nasiona chia. Przełóż do szklanek. Odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Podawaj z płatkami migdałów.

6 komentarzy :

  1. ja długo do chia nie mogłam nabrać przekonania ale w końcu się polubiliśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj zjadłabym z wielką przyjemnością :-) Pychotka :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny deserek :) Uwielbiam daktyle i chia.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha deser ;) Nasza mama też chia nie znosi przez wzgląd na ich konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka