piątek, 10 marca 2017

Naleśniki jaglane


Składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka 
  • jajko
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej 
  • szczypta soli
  • ulubiony dżem itp
Wszystkie składniki (oprócz dżemu) przełóż do miski , i zmiksuj blenderem.
Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na lekko złoty kolor.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.

11 komentarzy :

  1. nie tylko smaczne ale i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich jeszcze nie jadłam, ale chętnie wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna i zdrowa wersja bardzo mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszoty! Idealne na niedzielne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę koniecznie zrobić takie naleśniki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniałe naleśniki. Już mi smakują :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. O mniam, takie naleśniki to nasze marzenie każdego dnia :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Pychotka inaczej patrzę na kaszę ��

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka