wtorek, 7 lutego 2017

Labneh , kremowy serek


Składniki:
  • 900 g jogurtu greckiego
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej

Jogurt przełóż do miski. Dodaj sól i dokładnie wymieszaj. Następnie jogurt przełóż do czystej ściereczki/pieluch tetrowej. Mocno zwiąż, tworząc sakiewkę. Sakiewkę z jogurtem przełóż na sitko i wstaw do lodówki na 2 dni. Dwa dni później zajadamy pyszny, kremowy serek.


19 komentarzy :

  1. świetny pomysł, koniecznie musze wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. daj znać jak wyszedł :)

      Usuń
    2. Sprobowalam super

      Usuń
  2. Robiłam serki i całkiem o nich zapomniałam. Twój wyszedł piękny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super serek i jaki prosty w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. prawda, praktycznie robi się sam :)

      Usuń
  4. Bardzo fajny pomysł na serek. :-) Już wiem, że by mi smakował. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglada extra i chyba tak samo fajnie smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Smakowicie wygląda :) Domowy serek najlepszy.

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepis zapisuję. Pięknie i smakowicie wygląda. :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Tak odsączamy (ale krócej) jogurt na krem do tortów :) Zawsze wychodzi pyszny i zwarty :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka