wtorek, 20 grudnia 2016

Śledzie w śmietanie


Składniki:
  • ok. 500 g filetów śledziowych w occie
  • 1/2 szklanki śmietany 18 %
  • 3 ogórki konserwowe
  • koperek
Śledzie pokrój w większą kostkę i przełóż do miseczki. Do śledzi dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki, oraz posiekany koperek. Do miski dodaj również śmietanę i wymieszaj.

8 komentarzy :

  1. pyszna klasyka, a ja mam dziś jakąś fazę i za kawałek śledzia dałabym się pokroić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyczne, ale bardzo smaczne. :-) Pycha! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Śledź, nie ważne w jakiej postaci, musi być na Wigilijnym stole :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nasza babcia pewnie zrobi takie śledziki ale jakoś nie zawsze je próbujemy. W tym roku nie możemy ich przeoczyć bo narobiłaś nam smaka ;P

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka