czwartek, 1 grudnia 2016

Pierś kurczaka w ketchupie


Mój sposób na soczystego kurczaka,i kolejny pomysł na wykorzystanie sosów od  Folwark.

Składniki:
  • 4 piersi z kurczaka
  • 1/3 szklanki ketchupu Folwark
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 szklanki sosu sojowego
  • 2 główki czosnku
  • 1/4 szklanki oleju sezamowego
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Piersi z kurczaka przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na całą noc.
Następnego dnia kurczaka wraz z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C. przez ok. 30 - 40 minut. Smacznego !

7 komentarzy :

  1. Gdybym nie była wegetarianką chętnie bym spróbowała ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. mega prosty i mega pyszny patent :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda ta ketchupowa glazura :) Zjadłabym takiego kurczaka na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm... ale smakowicie wygląda, fajny byłby nich obiadek :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka