czwartek, 3 listopada 2016

Zapiekanka z gnocchi



Składniki:
  • ok. 500 g gnocchi
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 450 g kiełbasy wiejskiej
  • ok. 250 g mozzarelli
  • 2 łyżeczki przyprawy kuchni włoskiej
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni,pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do kiełbasy dodaj przecier pomidorowy .Dodaj przyprawę. Smaż przez ok. 3 minuty. Na koniec dodaj gnocchi,sól i pieprz,wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę sera wymieszaj z zawartością patelni.
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C. przez 20-25 minut. Następnie dodaj pozostały ser i zapiekaj przez następne 10 minut.

12 komentarzy :

  1. Mi też ostatnio po głowie chodzi taka zapiekanka z gnocchi. Pięknie się prezentuje i na pewno smakuje obłędnie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproszę porcję bez kiełby;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takich zapiekanek nigdy zbyt wiele. Wygląda tak apetycznie, że od razu mam ochotę wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie kopytek,a ja kocham wszelkiej maści kluchy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam wszelkie zapiekanki, a Twoja bardzo ciekawa mi się wydaje ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo smakowicie. Podoba mi się też to naczynie do zapiekania - jest urocze :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super sposób na szybkie, efektowne i smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka