niedziela, 27 listopada 2016

Surówka z kapusty z rodzynkami


Składniki:
  • ok. 400 g białej kapusty
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu kremowego Folwark
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • ok. 40 g rodzynek
  • sól i cukier
  • sok z cytryny
Kapustę posiekaj, posyp solą i odstaw na 20 minut. Następnie do kapusty dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Gotowe !

9 komentarzy :

  1. uwielbiam gdy do warzyw dodany jest słodki akcent np tak jak tu rodzynki. pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mojej rodzinie zapewne by smakowała, ja mam majonezowstręt;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo fajna surówka, kapusty z majonezem jeszcze nie jadłam, ale mojej rodzince na pewno by smakowała uwielbiają majonez;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moi domownicy by zjedli ze smakiem:-) a ja sobie zrobiłabym lżejsza wersję z jogurtem:-)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka