środa, 23 listopada 2016

Suflet z nutellą


Składniki:
  • 3/4 szklanki nutelli
  • 1/4 szklanki kremówki
  • 1 żółtko
  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
Kokilki wysmaruj masłem i posyp cukrem. Odstaw na bok.
Nutellę i śmietankę przełóż do miseczki. Rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie dodaj żółtko i sól. Dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianą, pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru. Pianę porcjami dodawaj do kremu czekoladowego. Tak przygotowane ciasto na suflet przełóż do kokilek.
Piecz przez 18 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego !

11 komentarzy :

  1. Od dłuższego czasu chodzi za mną czekoladowy suflet i teraz tylko podsyciłaś mój głód :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem pies na nutellę. Może też być w postaci sufletu. Na pewno pycha :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak tylko poczuję zapach Nutelli, od razu cieknie mi ślinka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham, aż mi ślinka pociekła ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie jadłyśmy i nie robiłyśmy sufletu. Patrząc na składniki to musi być wręcz obłędny :D

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka