piątek, 11 listopada 2016

Mus jabłkowy


Do ciasta, babeczek,ciasteczek. Przeróżnych deserów lub naleśników,ale najlepiej smakuje wyjadany prosto ze słoiczka.

Składniki:
  • 4 jabłka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Jabłka obierz, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w kostkę. Jabłka przełóż do rondla wraz z wodą,cukrem i cynamonem. Smaż przez ok. 20 minut.
Następnie jabłka zmiksuj blenderem i przełóż do słoiczków. Możesz użyć od razu lub pasteryzować.

10 komentarzy :

  1. Chodził mi głowie wczoraj taki mus. Z cynamonem na pewno jest obłędny <3 !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale trafiłaś! Wczoraj mój mąż "wylizał" ostatni słoiczek podobnego musu i zapytał się, dlaczego już więcej nie ma? Tym razem może zrobię z Twojego przepisu, bo wygląda naprawdę pysznie. Ja nigdy nie dodawałam cynamonu do jabłek. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja zawszę dodaję cynamon,no chyba że akurat nie mam

      Usuń
  3. Ja tez, taki mus to świetna sprawa do deserów na szybko

    OdpowiedzUsuń
  4. Musy to ja teraz robię codzienne, dla córki, tylko że bez cukru. A taki do słoika, to dobrze sobie zrobić, bo potem mamy ekspresową szarlotkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też robiłam swojemu syniowi,z jabłka i marchewkę lubił najbardziej :) a ten z cukrem właśnie do ciast najlepszy

      Usuń
  5. My też zaprawiamy musy w takich małych słoiczkach aby można było wyjadać je prosto z niego :D

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka