czwartek, 17 listopada 2016

Gulasz z ciecierzycy


Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze, i moja rodzinka również,co mnie bardzo cieszy. Cieciorkę jem bardzo często,gorzej było z moim syniem,który za nią mm no nie przepadał,alee gulasz zjadł,talerzyk wyczyścił do czysta. Może i Wam posmakuje .

Składniki:
  • 200 g ciecierzycy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • `1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 200 g kiełbasy podwawelskiej
  • sól i pieprz
  • 1/2 łyżeczki cukru
Ciecierzycę namocz na noc.
Następnego dnia zmień wodę i gotuj przez ok. 40 minut. Dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę wraz z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni, po czym dodaj przecier pomidorowy,cukier i odrobinę soli. Kiełbasę dodaj do ciecierzycy. Gotuj przez następne 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5 komentarzy :

  1. Wersja bez kiełby byłaby dla mnie idealna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ciecierzycę, więc danie smakowałoby mi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i ta kiełbaska , pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha, ciecierzyca świetnie smakuje w takim otoczeniu :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka