czwartek, 29 września 2016

Quinoa z jabłkiem


Składniki:
  • 1/2 szklanki komosy ryżowej
  • 1 szklanka wody
  • 1 jabłko
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • migdały
  • syrop klonowy
Do garnka przelej wodę. Dodaj quinoę,przyprawy i połowę jabłka pokrojonego w kostkę.
Zagotuj,po czym zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 15 minut.
Przełóż do miseczek. Podawaj z jabłkiem pokrojonym w kostkę,syropem klonowym i posiekanymi migdałami. 

7 komentarzy :

  1. jabłko z cynamonem to zawsze świetne połączenie, pyszny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wstyd się przyznać, ale jeszcze nigdy nie jadłam tej sławnej komosy;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealna zamiast owsianki :) Komosa ma bardzo ciekawy smak, który według nas przypomina nieco sezam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie tak,właśnie lubię komosę za ten smak..coś innego :)

      Usuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka