piątek, 2 września 2016

Pomidorowa z grzankami


Składniki:
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól i pieprz
  • oregano
  • 1 bagietka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki żółtego sera, startego 
Bulion przelej do garnka. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj przez ok. 20 minut.
Następnie dodaj przecier pomidorowy. Całość zmiksuj blenderem.Zupę zabiel śmietaną, dopraw do smaku solą,pieprzem i oregano.
Bagietkę pokrój na kromki i podpiecz w piekarniku. Następnie wyjmij bagietki z piekarnika,natrzyj je ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i skrop oliwą z oliwek. Posyp serem i ponownie włóż do piekarnika.
Podpiekaj do momentu aż ser się rozpuści.

10 komentarzy :

  1. Zupa pomidorowa to moja ulubiona uwielbiam z makaronem, ryżem, solo :) o każdej porze :)

    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  2. Na koniec wakacji pomidorowa musi być :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pomidorowa to moja ulubiona :) również lubię z dodatkami tj. jak grzanki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie dziś na obiad delektowałyśmy się pomidorową zupką z własnych pomidorków :) Cudo po prostu! :D

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka