wtorek, 6 września 2016

Gulasz wegetariański


Z dnia na dzień pogoda się popsuła,powiało jesienią dlatego przygotowałam taki gulasz. Ja podaję go z kromką chleba,tak smakuje najlepiej.

Składniki:
  • 1 szklanka czerwonej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 25 dag pieczarek
  • 3 papryki
  • sól i pieprz
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
Fasolę namocz na noc. Następnego dnia zalej ją świeżą wodą i gotuj przez ok. 30 minut.
Czosnek i cebulę obierz i drobno posiekaj.
Papryki i ziemniaki pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek,podsmaż przez chwilę.
Do cebuli dodaj pieczarki i paprykę. Smaż razem przez ok. 10 minut. Następnie doda ziemniaki i ugotowaną fasolę. Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy. Duś na małym ogniu przez ok. 20-30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6 komentarzy :

  1. Uwielbiam takie gulasze, przepyszne połączenie :)
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozgrzewające danie idealne na jesień:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super jedzonko taki gulasz/leczo :) samo zdrowie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tego rodzaju gulasze! Najbardziej lubię z nich wyjadać pieczarki :D
    >FOXYDIET<

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszelkie tego typu potrawki wegetariańskie bardzo lubimy :) Dziś miałyśmy bardzo podobne leczo :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja bym mogła co drugi dzień leczo jeść :p

      Usuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka