środa, 7 września 2016

Chałwa sezamowa z kokosem,wegańska


Była tahina,więc trzeba ją wykorzystać. Proponuję domową chałwę.

Składniki:
  • 1/2 szklanki tahini
  • 1/4 szklanki syropu klonowego
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 krople ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie masę przełóż do foremek i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.\
Zamiast foremek masę można przełożyć np. na talerz po czym chałwę pokroić.

6 komentarzy :

  1. Bardzo jestem ciekawa smaku takiej domowej chałwy, bo wygląda rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warto spróbować,bo jest naprawdę smaczna

      Usuń
  2. Jejku, cudowne to jest! :)
    Zapraszam na nowy post! :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/09/07/kluski-z-jarmuzem-w-sosie-miodowo-balsamicznym/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma to jak domowa chałwa :D Wiesz jakiego cukru się użyło i zawsze można dodać ulubione składniki jak np kokos :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja ostatnio zakochałam się w chałwie :p

      Usuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka