niedziela, 28 sierpnia 2016

Batony kokosowe, wegańskie


Składniki:
  • 1 szklanka oleju kokosowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • szczypta soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Wszystkie składniki oprócz ekstraktu waniliowego przełóż do rondelka.
Zagotuj,i cały czas mieszając, gotuj przez ok. 5 minut. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy i wymieszaj. 
Masę przełóż do foremki i odstaw by przestygła,po czym odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie pokrój batony.

12 komentarzy :

  1. Bardzo lubię takie lekkie przekąski ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne ! Jednak swoje najlepsze :) też ostatnio robiłam kokosowe, tylko polane czekoladą. A twoje wyglądają trochę jak takie, które lubię robić na drugie śniadanie, czyli jak dobra przekąska w ciągu dnia :}

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie na początku myślałam nad czekoladą,,ale w końcu zrobiłam bez :)

      Usuń
  3. Takie batony najlepsze, odrobina czekolady i w siódmym niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne, z chęcią takie zrobię bo uwielbiam wszystko co kokosowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawe batoniki, muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka