środa, 6 lipca 2016

Pancakes na maślance


Składniki:
  • 1 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 1 1/4 szklanki maślanki
  • 2 łyżki masła
  • syrop klonowy
Do miski dodaj suche składniki. Masło rozpuść w rondelku. Przelej do osobnej  miski. Do masła dodaj pozostałe mokre składniki (oprócz syropu klonowego) i wymieszaj.
Mokre składniki dodaj do suchych składników i połącz ze sobą. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z syropem klonowym.


Z dziećmi i dla dzieci 2016

9 komentarzy :

  1. Można użyć też innej mąki niż pszenna, chociaż nie ukrywam, że mi najbardziej smakują naleśniki z mąki pszennej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, pozdrawiam i zapraszam do siebie

    OdpowiedzUsuń
  3. Grubaśne i pyszne! Mniam i to z syropem klonowym :) Podobno na zdjęciach do np. magazynów naleśniki polewają olejem samochodowym aby ładniej wyglądał xD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda :D oglądałam kiedyś o tym reportaż :p

      Usuń
  4. Pancakes sa uniwersalne: można je jeść ze wszystkim i o każdej porze dnia.
    I za to je kochamy!
    :)

    Jest mi bardzo miło, że bierzesz udział w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka