poniedziałek, 25 lipca 2016

Dżem malinowy


Składniki:
  • 500 g malin
  • 500 g cukru
  • 1 łyżeczka masła
Maliny przełóż do garnka lub rondla z grubym dnem i dodaj cukier. Maliny postaw na małym ogniu i zagotuj, następnie dodaj masło. Zwiększ ognień i gotuj jeszcze przez następne 10 minut.
Dżem przełóż do słoiczków i pasteryzuj.


Róbmy przetwory 2016 Letnie owoce 2

8 komentarzy :

  1. Nigdy nie robiłem dżemu malinowego, teraz zastanawiam się dlaczego! W tym roku będzie debiut ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam dżemów z tłuszczem. Jak długo można przechowywać taki dżem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja mam jeszcze kilka dżemów z zeszłego roku

      Usuń
  3. Też zamierzamy taki dżemik zrobić ale nasze malinki coś ostatnio źle się mają przez tą pogodę :/

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka