poniedziałek, 13 czerwca 2016

Szaszłyki z kurczaka z papryką


Składniki:
  • 2 czerwone papryki
  • 3-4 filety z kurczaka
  • 2 cebule czerwone
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • sos madziarów Folwark
Filety oczyść i pokrój w kostkę, przełóż do miski. Dodaj olej , kolendrę,sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Paprykę pokrój w kostkę. Cebule na mniejsze kawałki.
Na patyczki nabijaj kawałki kurczaka, papryki i cebuli. Piecz ok. 15 minut. Podawaj z sosem.


7 komentarzy :

  1. Uwielbiam szaszłyki. Bardzo dobre połączenie, aczkolwiek z kiełbasą też są dobre

    OdpowiedzUsuń
  2. Sezon na grilla już od dawna trwa to i szaszłyki obowiązkowe :) Fajnie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszne szaszłyki :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szaszłyczki z grilla zawsze cieszyły się dużym powodzeniem :D
    Smacznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam :) Uwielbiam szaszłyki z grilla :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka