piątek, 24 czerwca 2016

Sałatka z ogórków z fetą i miętą


Składniki:
  • 3-4 rzodkiewki
  • 400 g ogórków
  • cebula
  • 10 listków mięty
  • 2 łyżeczki octu z białego wina
  • 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki sera feta
  • pieprz
Ogórki oraz rzodkiewkę umyj i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka.
Warzywa wyłóż na talerz i polej octem winnym. Polej oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem.
Na koniec posyp pokruszonym serem i wyłóż listki mięty. Podawaj.


13 komentarzy :

  1. Smaczna i lekka. Najchętniej na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jednak śniadania wolę na słodko :)

      Usuń
  2. Ale mi narobiłaś smaka na połączenie mięty z ogórkiem! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lekka i pewnie bardzo aromatyczna:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie szybkie i łatwe dania są najlepsze na upały:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nie dodawałyśmy mięty do sałatek :) Musimy wypróbować to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prosta, ale wygląda obłędnie ! Muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda kusząco :) Niby taka prosta, a jednak jeszcze nie próbowałam w takim połączeniu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Obłędna, w prostocie tkwi lekkość i smak.

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka