czwartek, 2 czerwca 2016

Masło z rzodkiewką


Jeśli robi grilla, to zazwyczaj podajemy masło czosnkowe, Przynajmniej u mnie musi być zawsze, ale żeby nie było tak nudno,masełko warto zrobić z rzodkiewką. Idealne również na kanapki.

Składniki:
  • 10-12 rzodkiewek
  • 8 łyżek masła
  • sól i pieprz
Rzodkiewki umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Dodaj do masła.
Dopraw solą,pieprzem i dokładnie wymieszaj.

9 komentarzy :

  1. Super pomysł! Co prawda masło ostatnio bardzo rzadko jem i nie mam gdzie robić grilla, ale pomysł zapamiętam i może kiedyś spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow niezwykły pomysł na zrobienie masełka :) już jestem ciekawa jego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O proszę jak pysznie :-) spróbuję z chęcią :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł, prosto a smacznie

    OdpowiedzUsuń
  5. Masełko i rzodkiewka to musi być pyszne połączenie :) Marzy nam sie z nim kanapka :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł. Uwielbiam rzodkiewki masłem i solą, ale, żeby zrobić takie masełko to nie pomyślałam. Może być pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka