wtorek, 7 czerwca 2016

Czekoladowy mus z awokado


Składniki:
  • 2 awokado
  • banan
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka mleka
Awokado przekrój i wyjmij miąższ. Miąższ przełóż do miski, dodaj obranego i pokrojonego w plasterki banana oraz pozostałe składniki.
Całość zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego musu. Przełóż do miseczek i wstaw na kilka godzin do lodówki.

*- Jeśli mus jest zbyt gęsty dodaj więcej mleka


Wiosenne słodkości 2016

7 komentarzy :

  1. Wygląda pięknie! Prosty i smaczny przepis. pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenie banana z awokado i kakao jest genialne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wielbimy ten krem całymi serduchami :D Pyszny i zdrowy!
    Koniecznie musimy zrobić na dniach :P

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka