poniedziałek, 9 maja 2016

Szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami


Szparagi. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście ,to polecam. Tym bardziej ,że sezon na szparagi jest bardo krótki...

Składniki:
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1/4 szklanki orzechów włoskich
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/4 szklanki suszonych pomidorów
  • ok 100-150 g sera feta
  • 1 łyżeczka soli
Odetnij końce szparagów. W wysokim garnku zagotuj wodę, dodaj sól i szparagi, tak aby główki nie były zanurzone w wodzie. Gotuj przez ok. 10 minut.
W między czasie na gorącej patelni podpraż orzechy.
Ugotowane szparagi przełóż na talerz. Polej octem balsamicznym. Wyłóż pokrojone pomidory i pokruszony ser. Na koniec na wierzch wyłóż orzechy.


8 komentarzy :

  1. Świetna przekąska ;) A w tytule nie powinno być "z suszonymi pomidorami" ? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super dodatki do szparagów,które uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam szparagi na wszystkie sposoby :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja szparagi spróbowałam niedawno i od razu je polubiłam ,pyszne

      Usuń
  4. bardzo wykwintnie wygląda to danie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakos szparagi nie wywołują u nas podniecenia :D Ale z serem i pomidorkami chętnie byśmy wszamały :D

    OdpowiedzUsuń
  6. miam, ale narobiłaś mi ochoty , aż mi ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka