poniedziałek, 23 maja 2016

Sałatka z selerem


Składniki:
  • 2 słoiczki selera
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 słoiczek marynowanych pieczarek
  • sól i pieprz
  • majonez
  • natka pietruszki
Obie fasole odsącz na sicie i przelej wodą, odstaw na bok.
Seler i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż do miseczki. Pieczarki odsącz i pokrój w plasterki, dodaj do kukurydzy.Do miski dodaj również odsączoną fasolę.
Do warzyw dodaj majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, przełóż do salaterki, posyp natką pietruszki.

5 komentarzy :

  1. o widzisz robię taka sałatkę ale bez pieczarek, muszę spróbować Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie sałatki, są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nasza ciocia robi ją często i czasem dodaje szynkę, czasem ananasa lub kurczaka. My niestety nie przepadamy za żadną wersją tej sałatki, mimo, że wygląda ładnie xD

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka