czwartek, 21 kwietnia 2016

Mizeria z rzodkiewką


Składniki:
  • 1 ogórek
  • ok. 10 niedużych rzodkiewek
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany lub jogurt naturalny
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 cebula lub szczypior
  • sól i pieprz do smaku
Ogórka obierz i pokrój w plasterki,przełóż do miseczki. Rzodkiewkę posiekaj w plasterki i dodaj do ogórka. Cebulę obierz i drobno posiekaj,dodaj do warzyw.
Do miseczki dodaj posiekany koper i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

15 komentarzy :

  1. Uwielbiam tą sałatkę! Moim zdaniem jest to jest najsmaczniejsze połączenie smaków o tej porze roku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już wiosna na talerzu :) Taka mizeria to kojarzy mi się z młodymi ziemniaczkami i świeżutkim schabowym :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oo :o dawno takiego obiadku nie jadłam...

      Usuń
  3. Witam serdecznie! Prowadzisz bardzo ciekawy blog. Znalazłam tutaj dużo wartościowych treści. Uważam, że powinnaś zgłosić swój blog do promowania na stronie egee.pl. To fajna strona, która profesjonalnie pomoże Ci wypromować Twój blog oraz zwiększy wyświetlenia na nim. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam coś dla siebie! Na stronie jest wiele blogów o zbliżonej tematyce. Polecam! Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do owocnej współpracy!

    OdpowiedzUsuń
  4. Od dawna mamy ochotę na mizerię :) Twoja wygląda dokładnie tak jak lubimy :D

    OdpowiedzUsuń
  5. O! Taka z rzodkiewką też fajowa :) bo kto powiedział, że mizeria to tylko ogórek...? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O! Taka z rzodkiewką też fajowa :) bo kto powiedział, że mizeria to tylko ogórek...? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no baa :) u mnie mizeria ma 100 różnych twarzy ;)

      Usuń
  7. Powiem szczerze, że u mnie mizeria to tylko ogórek, cebulka i koperek. Nie wpadłabym na to, żeby również dodać rzodkiewki. Dzięki za fajny przepis! Na lato w sam raz!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja mizerię robię zawsze inaczej,zależy co mam akurat w lodówce

      Usuń
  8. Ewuś uwielbiam i bardzo często robię :-) nawet tak samą bez niczego na drugie śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie :) sama często tak sobie robię

      Usuń
  9. Wiosenne, mamusine smaki :) A do tego obowiązkowo gotowane ziemniaczki!

    OdpowiedzUsuń
  10. smak dzieciństwa:)musowo w sezonie letnim

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka