wtorek, 8 marca 2016

Pierś z kurczaka z kabanosami


Ostatnio miałam mały remont tzn.malowanie. Kiedy już byliśmy w trakcie dostaliśmy tel,że wyjeżdżamy w góry,ale jak,to ? Przecież nie rzucę wszystkiego..W poniedziałek zaczęliśmy a we wtorek już wszystko było skończone. Jeszcze tylko pakowanie i wyjazd ! Wszystko na wariata..Ale mimo,to wyjazd się udał. Po przyjeździe do domu skończyłam sprzątanie. Co prawda jeszcze wiele przed nami.. Listwy podłogowe,łazienka,,meble,ale to już z czasem...Zapraszam na pyszne mięsko.

Składniki:
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 3 kabanosy
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki chilli 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta pieprzu
Przygotuj marynatę.
Przyprawy przełóż do miseczki,dodaj oliwę z oliwek. Wymieszaj.
W każdym filecie z kurczaka zrób nacięcie,tak aby powstał otwór. W każdym otworze umieść kabanosy.
Tak przygotowane filety posmaruj marynatą i przełóż do torebek do smażenia.
Torebki z filetami wyłóż na dobrze rozgrzaną patelnię i smaż przez ok. 7 minut z każdej strony.

9 komentarzy :

  1. Bardzo ciekawy przepis. Mięsko wygląda kusząco i apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzadko jem kabanosy, ale Luby za takie danie będzie nosił mnie na rękach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tak samo,tak samych nie jem nigdy,ale z kurczaczkiem smakują naprawdę dobrze

      Usuń
  3. Super obiadek ! Kabanosów jeszcze nie próbowałam wsadzać do kurczaka, dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja na ogół nie jem kabanosów,ale takie z kurczakiem nawet mi posmakowały :)

      Usuń
  4. Super, że wyjazd się udał :) Mięsko wygląda świetnie! i te kabanoski! :D

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka