piątek, 11 marca 2016

Pasta jajeczna


Święta Wielkanocne,to oczywiście jajka. Jajka wszędzie i do wszystkiego. Na wytrawnie i do słodkości. 
Dzisiaj mam dla Was propozycję śniadaniową. Prosta,szybka i smaczna pasta jajeczna. W połączeniu z majonezem od Folwark świetnie sprawdzi się na wielkanocne śniadanie.

Składniki:
  • 8 jajek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 8 łyżek majonezu Folwark
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • słodka papryka
Jajka ugotuj na twardo,ostudź i obierz.
Obrane jajka posiekaj i przełóż do miski. Do jajek dodaj majonez i musztardę. Dodaj szczypiorek,sól,pieprz i słodką paprykę do smaku. Dokładnie przemieszaj.

6 komentarzy :

  1. Pyszna Ewuś, bardzo lubię taką pastę :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. To idealny przepis dla mojego męża ;) on lubi takie pasty - zwłaszcza jajeczne z charakterem

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez pasty jajecznej, to taki must have na stole :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na co dzień mało kiedy jem jajka,ale już w Wielkanoc,to podstawa :)

      Usuń
  4. Chyba lubimy takie pasty, w każdym bądź razie jemy je bardzo sporadycznie, żeby nie powiedzieć raz na kilka lat xD

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka