czwartek, 17 marca 2016

Jajka faszerowane


Jak zauważyliście na blogu czuć już Wielkanoc. Dzisiaj mam dla Was prosty i smaczny sposób na jajka faszerowane Remuladą duńską. Na co dzień mało kiedy jem jajka,chociaż bardzo je lubię. Dlaczego..po prostu ,gdy zjem za dużo nabiału,jajek itp robi mi się nie dobrze..czasem nawet po jednym,małym jajeczku. Ale w takie święta sobie nie odmawiam :P
Na wierzch jajek dałam pokrojone ogórki konserwowe,jeśli wolicie ogórki możecie dodać do żółtek i razem wymieszaj. To już zależy od Was.

Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • sól i pieprz do smaku
  • ostra papryczka do smaku
  • 3 łyżki Remulady duńskiej Folwark
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • natka pietruszki
Jajka przekrój na pół,wyjmij żółtka i przełóż do miseczki. Do żółtek dodaj remuladę duńską,sól,pieprz i paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowanym farszem nadziej jajka.
Ogórki pokrój w drobną kostkę i wyłóż na wierzch jajek. Na końcu jajka udekoruj natką pietruszki.


11 komentarzy :

  1. takich jajek jeszcze nie jadłam :) ciekawy przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie trzeba,to nadrobić :)

      Usuń
  2. Fajnie nadzuane jajeczka ;) z ogórkiem nabierają całkiem innego smaczku..

    OdpowiedzUsuń
  3. Jajka faszerowane na świątczym stole muszą być !

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajnie wyglądają :) Na świątecznym stole idealne! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. muszą być bardzo smaczne, bardzo lubię faszerowane jajka :-)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka