czwartek, 24 marca 2016

Budyń waniliowy


Składniki:
  • 2 żółtka
  • 1/2 l mleka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
Połowę mleka zagotuj z ziarnami wanilii i masłem.
Pozostałe mleko wymieszaj z żółtkami,mąką i cukrem. Dodaj do gotującego się mleka.
Mieszaj przez cały czas do momentu aż budyń zgęstnieje.

13 komentarzy :

  1. Domowy budyń jest wspaniały:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowy i wspaniały- przed chwilą zrobiony smakuje całej rodzinie a tym czasem zapraszam do mnie!
    http://diynastolatki.blogspot.com/2016/03/3-gotujemy-wiosenno-wielkanocny.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowy budyń - pełnia szczęścia ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam domowy budyń, szczególnie taki z dodatkiem wanilii

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam pyszny, uwielbiam domowy budyń :-) życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Najpyszniejszy budyń świata czyli po prostu domowy :) Zdrowych i radosnych świąt! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Domowy budyń jest najlepszy! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny deser. Domowy budyń pycha

    OdpowiedzUsuń
  9. Dawno nie jadlam budyniu, dziecece wspomnienia wrocily, gdy sie jadlo budyn co dwa dni :D

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka