niedziela, 24 stycznia 2016

Indyjskie ladoo


Proste,szybki,słodkie ale przede wszystkim smaczne ! 
Musicie spróbować.! Pychaa.

Składniki:
  • Puszka mleka skondensowanego,słodzonego
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
Mleko przelej do rondla o grubym dnie. Dodaj wiórki kokosowe (zostaw ok. 10-20 gram). Przemieszaj.
Gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut, lub do momentu gdy masa zgęstnieje.
Odstaw do przestygnięcia.
Z masy formuj niewielkie kulki i obtaczaj w pozostałych wiórkach kokosowych.



Pralinki, trufelki, czekoladki...

19 komentarzy :

  1. Nasze ladoo miało nieco inny przepis :D bo był na mące z ciecierzycy :)
    Wyszło ciekawie i bardzo smacznie a Twoje też nas bardzo ciekawi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ladoo i ciecierzyca? no ja muszę tego spróbować

      Usuń
  2. mrrr kokosowe klimaty....lubię bardzooo

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. trafiłaś w mojej kubki smakowe, a właśnie kupiłam dwie paczki kokosu.... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wszystko co kokosowe. Z chęcią zrobię takie kuleczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zrobię na pewno! Dzięki za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kokosek uwielbiam, przepis prosty - idealny dla mnie :)Do dzieła!!! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warto zrobić podwójną porcję,bo szybko znikają

      Usuń
  8. Ciekawy pomysł ! wart wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  9. Robiłam na mleku ,ale wolę te z kaszą jaglaną.Wyglądają uroczo.

    OdpowiedzUsuń
  10. Genialne! I to w dodatku z tylko 2 składników :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam słodkie przepisy z niewielką ilością składników:)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka