niedziela, 6 grudnia 2015

Schabowe pieczone z marchewką i serem


Składniki:
  • 5 kotletów
  • 2 cebule
  • 4 marchewki
  • 20-30 dag żółtego sera
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 3 łyżki majonezu
Piekarnik nastaw na 190 C.
Marchewkę i cebulę obierz. Marchewkę pokrój w plasterki,cebulę w piórka.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż marchewkę,na marchewkę cebulę. Warzywa posyp słodką papryką i ziołami.
Kotlety delikatnie rozbij i oprósz solą i pieprzem. Kotlety wyłóż do naczynia żaroodpornego.
Mięso posmaruj majonezem i posyp serem startym na tarce o dużych oczkach.
Piecz przez ok. 15 minut.

21 komentarzy :

  1. Ładnie wygląda :) Nabrałyśmy ochoty na schaboszczaki xD

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialny pomysł, ale muszą być pyszne takie kotleciki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowity obiadek :) Nabrałam na taki ochoty !

    OdpowiedzUsuń
  4. No no, muszę przekabacić w domu :D

    OdpowiedzUsuń
  5. takie kotlety muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. zapieczone mięsko z serem - mniam!

    OdpowiedzUsuń
  7. o jaaaa ale pyszności! Muszę zrobić koniecznie! Mąż będzie zachwycony :)
    Tradycyjnie zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Schab podsmazyc na patelni.? W bulce tartej optoczyc czy na surowo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mięsa nie podsmażamy, bułka tarta również nie potrzebna

      Usuń
  9. wspaniale wygląda :) dodaję przepis do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  10. 15 min? tak krótko?

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka