poniedziałek, 9 listopada 2015

Potrawka schabowa


Na ogół bardzooo rzadko kiedy jem wieprzowinę. Pewnie kilka lat temu zdarzało się,to częściej,był nawet moment kiedy przez kilka miesięcy w ogóle nie jadłam tego mięsa. Ale cóż,teraz od czasu do czasu sobie pozwalam ;)

Składniki:
  • 500 g schabu bez kości
  • 250 g pieczarek
  • czerwona papryka
  • pomidory krojone z puszki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 ogórki kiszone
  • łyżka masła
  • olej do smażenia
  • pieprz i sól
  • mielona słodka papryka
Mięso pokrój w paseczki,dopraw solą i pieprzem. Smaż aż się zarumieni, odstaw na bok.
Pieczarki,paprykę i cebulę oczyść. Pieczarki pokrój w słupki,paprykę w paski a cebulę w piórka.
Na patelni rozpuść masło,podsmaż cebulę z ząbkiem czosnku. Dodaj mięso,pieczarki i paprykę. Duś przez ok. 10-15 minut.
Do mięsa dodaj pomidory i pokrojone w kostkę ogórki,wymieszaj. Duś kolejne 10 minut.
Na koniec dopraw do smaku solą,pieprzem i słodką papryką.



Jesień pełna warzyw

9 komentarzy :

  1. Lubię wszystkie takie pyszne potrawki

    OdpowiedzUsuń
  2. To dla nas:) Lubimy mięsko w różnym wydaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na taką potrawkę na pewno skusiłabym mojego męża :-).

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam! czy mogę zamówić takie z dostawą? :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Super są takie sycące potrawki :) Szczególnie w taką pogodę :P

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka