czwartek, 29 października 2015

Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem


Składniki:
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 brokuł
  • 1 szklanka fasoli
  • 3 pomidory
  • por
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • ulubiony makaron ( u mnie kolanka )
  • sól i pieprz
  • estragon
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
Fasolę namocz na noc.
Makaron ugotuj al dente.
Marchewkę i pietruszkę obierz o pokrój w plasterki. Pokrój pora. W garnku rozgrzej olej,dodaj marchewkę,pietruszkę i pora. Duś razem przez ok. 5 minut.
Warzywa zalej wodą,dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj fasolę i podzielony na różyczki brokuł.
Gotuj do momentu,gdy warzywa będą miękkie. Pomidory pokrój w kostkę,czosnek posiekaj i dodaj do zupy.
Gotuj jeszcze przez chwilę. Pod koniec dodaj estragon,sól i pieprz do smaku.
Zupę podawaj z makaronem.

Jesień pełna warzyw Jesienne zupy

4 komentarze :

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka