niedziela, 30 sierpnia 2015

Zupa makaronowa z cukinią


Ostatnio było ciasto z cukinii,tym razem zupa ...Prosta,smaczna i pożywana. Czego chcieć więcej.

Składniki:
  • 500 g ziemniaków
  • 400 g marchewki
  • por
  • cebula
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 200 g pomidorków cherry
  • 150 g makaronu kokardki,może być inny
  • cukinia
  • sól,pieprz do smaku
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
Ziemniaki i marchewkę obierz. Cebulę posiekaj,czosnek przeciśnij przez praskę,pokrój pora.
Do garnka wlej połowę oleju i rozgrzej. Dodaj cebulę,czosnek i pora,podsmaż. Dodaj ziemniaki i marchewkę.Smaż przez ok 10-25 minut. 
Do garnka wlej 1,5 litra wody,dodaj pokrojoną cukinię i fasolkę szparagową. Gotuj przez 15 minut,posól. Pod koniec gotowania dodaj natkę pietruszki.
Makaron ugotuj al dente. Przełóż do talerzy i wlej zupę. 



6 komentarzy :

  1. świetna zupka na tę porę - wydaje się być lekka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupa bardzo ładnie dała się sfotografować :) A zupy często płatają figla w tej kwestii :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka