piątek, 24 lipca 2015

Sałatka z fasolki szparagowej i ciecierzycy


Wiecie za co uwielbiam lato...za długie słoneczne dni,ale przede wszystkim za świeże owoce i warzywa. Korzystajmy z nich póki można,mimo,że zimą większość z nich można dostać również i zimą,to jednak nie są już tak smaczne.
Dzisiaj propozycja na wykorzystanie fasolki szparagowej. Co powiecie na sałatkę?

Składniki:
  • 500 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1 papryka,pokrojona w kostkę
  • 1 cebula,pokrojona w piórka
  • 1/4 szklanki ciecierzycy z puszki
  • 2/3 szklanki oliwy
  • 1/3 szklanki octu
  • 1 główka czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki,przełóż do miski i dodaj pozostałe warzywa.
Oliwę,ocet i czosnek przełóż do oddzielnej miseczki i zmiksuj blenderem. Dodaj sól i pieprz.
Tak przygotowanym sosem polej warzywa i wymieszaj.


6 komentarzy :

  1. Kochamy fasolkę i cieciorkę :) Pyszne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się ten przepis - cieciorka i fasolka razem :}

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciecierzyca jest najlepsza! :) Ja zieloną fasolkę robię często w połączeniu z cebulką (zeszkloną) i pomidorami. Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam fasolkę:) musze koniecznie wyprobowac ten przepis!
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Koniecznie muszę wypróbować!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka