poniedziałek, 27 lipca 2015

Puri , chlebek indyjski


Składniki:

Do miski wsyp mąkę,sól,czarnuszkę i 2 łyżeczki oliwy. Zagniataj ciasto powoli dodając wodę. 
Na koniec dodaj pozostałą oliwę. 
Ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw na ok 20 minut.


Ciasto podziel na dwie części. Z każdego kawałka uformuj wałeczek i pokrój tak jak kopytka.


Każdy kawałek ciasta rozwałkuj na cienki placuszek.
Smaż w głębokim,dobrze rozgrzanym  oleju.


Namaste - zakochaj się w Indiach 2015

3 komentarze :

  1. Bardzo ciekawie wygląda. Czarnuszka idealnie pasuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja kiedyś piekłam chleb pita, może zrobię też to, z czarnuszką właśnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Oooo, zjadłabym z ciekawości ;-).

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka