czwartek, 16 lipca 2015

Makaron z jagodami


Wariacje jagodowe trwają! Tym razem może i prosto,,ale za to jak smacznie.
Takie makaron w każde wakacje serwowała moja babcia,na zmianę z pierogami..pychaaa..
W ziemie taki makaron możecie przygotować z jagód ze słoiczka :)
Właśnie...chyba będę musiała się troszkę sprężyć i zrobić i słoiczki :D

Składniki:
  • 400 g makaronu
  • 500 ml jagód
  • 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
  • cukier lub miód do smaku
Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Przecedzamy. Jagody(kilka odłożyć do posypania) wraz z cukrem przekładamy do miseczki.Widelcem rozgniatamy jagody(można użyć blendera). Do jagód dodajemy jogurt i mieszamy. Tak przygotowanymi jagodami polewamy makaron i posypujemy pozostałymi jagodami.



Z dziećmi i dla dzieci

11 komentarzy :

  1. uwielbiam takie makarony czy to z jagodami czy z truskawkami mniam pyszności

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie w sezonie wakacyjnym,to podstawa :)

      Usuń
  2. Klasyczne danie z dzieciństwa, pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak, wspomnienie z dzieciństwa! pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jagód nie mamy ale są jeżyny. Smak nieco inny ale kolor taki sam xD

    OdpowiedzUsuń
  5. omnomnom wygląda obłędnie! i pewnie tak smakuje :)
    Tradycyjnie zapraszam do siebie: fochzprzytupem.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prawdziwie letni smak...
    Nie robilam od wiekow!
    Narobilas mi ochoty...
    :)

    Jest mi niezmiernie milo, ze bierzesz udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie proste danie, a jakie pyszne. Wygląda świetnie, zachwyca mnie ten fioletowy kolor :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka