piątek, 29 maja 2015

Surówka z rzodkiewki


Składniki:
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz i sól do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
Rzodkiewkę umyj i pokrój w kostkę.
Natkę umyj i drobno posiekaj. 
Rzodkiewkę i natkę przełóż do miseczki,dolej oliwę,sok z cytryny,dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.



Danie pachnące ziołami - wiosna 2015Sałatki na grillaNowalijki w kuchni

10 komentarzy :

  1. Pięknie się prezentuje! ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubimy rzodkiewki ale te mniej ostre :) W sałatkach spisują się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja znowu lubię te ostrzejsze :)

      Usuń
  3. Pycha uwielbiam rzodkiewki, chociaż ostatnio te w sklepach są całkiem bez smaku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda,ale akurat to nie mój problem. Rzodkiewka mam swoją :)

      Usuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka