wtorek, 19 maja 2015

Owsianka na mleczku kokosowym z mango,imbirem i kokosem.


Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 mango,obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 jabłko,obrane i pokrojone w kostkę
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2-3 łyżki syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 3 szklanki wody
Dodatkowo do posypania migdały i wiórki z kokosa


W średniej wielkości rondelku zagotuj wodę,dodaj płatki owsiane i sól.
Zagotuj,zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.Dodaj jabłka i gotuj przez następne 15-20 minut,od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodaj imbir,syrop z agawy,mleczko kokosowe,sok z limonki i mango.
Wymieszaj i gotuj jeszcze przez ok 5 minut.
Owsiankę przełóż do miseczek. Podawaj z migdałami i kokosem.



Tydzień z owsianką

11 komentarzy :

  1. pycha - takie śniadania poprawiają mi od razu humor :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. owsianka z rana zawsze najlepsza :)

      Usuń
  2. Moje jutrzejsze śniadanie :)
    Prowadzę blog kulinarny :)
    serdecznie zapraszam http://zbiorblogowkulinarnych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Kokos i mango to cudne połączenie :) Mango nadal jeszcze takie drogie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mango chyba zawsze było w cenie,teraz to niecałe 15 zł za kg

      Usuń
    2. Wydaje nam się, że tak pod koniec wakacji jest najtańsze i w sumie najlepsze smakowo :)

      Usuń
    3. to fakt,ale jak tu przejść obok tak zupełnie obojętnie,,,,hehe

      Usuń
  4. jak na mleczku kokosowym to na pewno była pyszna!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo :) cała rodzinka się zajadała

      Usuń
  5. Pycha! Uwielbiam mango z kokosem. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to ostatnio moje ulubione połączenie :)

      Usuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka