poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Zupa koperkowa


Składniki:
  • 2 marchewki,pokrojone w kostkę
  • 1 pietruszka,pokrojona w kostkę
  • 1 spore udko
  • 3/4 szklanki ryżu
  • 1 liść laurowy
  • ziarenko ziela angielskiego
  • pieprz,sól do smaku
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 1 pęczek koperku
Udko zalej ok 2 l wody,dodaj warzywa, liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz. Całość gotuj przez ok. 45  minut.
Z bulionu wyjmij ziele angielskie,liść laurowy i udko. Dodaj ryż,gotuj ok 10 minut.
Koperek posiekaj i dodaj do zupy. Śmietanę przełóż do miseczki,dodaj łyżkę zupy.Wymieszaj i wlej do garnka z zupą. 
Całość gotuj jeszcze przez chwilę.

11 komentarzy :

  1. Jeszcze nie jadłam takiej zupy, muszę to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak,zupka jest na prawdę smaczne,warto spróbować :)

      Usuń
  2. Pyszna zupka, jestem fanka koperku :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiamy koperek ale tylko świeży :) Taka zupa kojarzy nam się z babcinymi obiadkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię zupę koperkową tylko w wersji wegetariańskiej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam koperkową zupę! musze też zrobić

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajna ta zupka :-) taka wiosenna :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie jadłam zupy koperkowej :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka